از روند برگزاری نمایشگاه «سروهای همراه» بگویید.
· این نمایشگاه به پیشنهاد انجمن مفاخر ملی برگزار شد و ابتدا قرار بود در خود آن مرکز باشد اما به دلیل فضا و موقعیت مطلوب تر موسسه صبا و ارتباط اهالی هنر و فرهنگ با این مرکز، مناسب دیدیم که در اینجا میزبان خوشنویسان و هنرمندان کشورمان باشیم. بلحاظ تنوع چه در مضمون و چه در فرم و قالب با مجموعه قابل توجهی روبرو هستیم که در انواع خطوط نسخ و ثلث و شکسته و نستعلیق ارائه شده و نکته دیگر حضور چشمگیر خانم های خوشنویس در کنار آقایان در این همایش سراسری خوشنویسان به افتخار استاد امیرخانی است. این به دلیل آن است که در سراسر کشور شعبات انجمن دایر شده و در حوزه آموزش، تعداد زیادی هنرمند خوشنویس به صورت حرفه ای با گواهینامه استادی به جامعه هنری تحویل داده شده و از این میان تعداد زیادی خانم های خوشنویس هستند که گواهینامه استادی دریافت کرده اند و بسیار هم فعال هستند. این نمایشگاه با حضور کاملاً خودجوش هنرمندان سراسر کشور شکل گرفت که با هدف ادای دین به پیشگاه استادی که در خوشنویسی ما منشاء اثر بوده آثارشان را به انجمن امانت دادند که به پیشواز برنامه بزرگداشت استاد در انجمن مفاخر ملی هم اکنون پیش روی ماست.
o آثار نمایشگاه به لحاظ کیفی در چه سطحی است؟
· ببینید تمامی آثار ارائه شده به انگیزه بزرگداشت استاد امیرخانی بوده و حضور و مشارکت چشمگیر همه فعالان خوشنویسی ایران در همه نقاط و در همه سطوح از پیشکسوت ها تا جوان ها را در کنار هم داریم. این آثار توسط شورای ارزشیابی که در انجمن داریم گزینش شده اما به دلیل اینکه شمار بیشتری از خوشنویسان در این عرصه حضور داشته باشند دایره انتخاب را یک کمی بازتر گرفته ایم. تعدادی از آثار به صورت آماده بوده و تعدادی هم برای نمایشگاه تغییراتی داده شده توسط اساتید اما موضوع کاملاً آزاد بوده و از آیات و روایات تا اشعار بزرگان در این مجموعه هست.
o ضرورت برگزاری این نمایشگاه و نکوداشت استاد امیرخانی را چطور می بینید؟
مردم ما نسبت به هنرمندانشان حساسند. این که چه میزان استقبال و توجه به آثار یک هنرمند می شود از دید عموم جامعه پنهان نمی ماند و شخصیتی مثل استاد امیرخانی که بیش از 5 دهه عمر خود را صرف اعتلای نام و جایگاه هنر خوشنویسی کشور ما کرده و بیش از سه دهه تلاش و همت خود را یکسره صرف تداوم و گسترش نهادی به اسم «انجمن خوشنویسان ایران» و تثبیت و انسجام بخشی به فعالیت های آن کرده که هم اکنون به عنوان یک مرکز مردم نهاد اداره می شود. حقیقتاً باید یک نکوداشت در سطح ملی از ایشان صورت می گرفت. ایشان به عنوان شناخته شده ترین چهره هنری که سیستم آموزش خوشنویسی کشور را متحول کرد در این مدت انجمن را به یک حوزه فراگیر با دهها شعبه فعال در داخل و خارج کشور تبدیل کرد و خوشنویسی را به خانه های مردم برد. چنانکه می بینید الان در هر خانواده ایرانی تقریباً یا یک نفر خوشنویس است یا با این هنر سر و کاری داشته یا مطلع است. حلقه اتصال بین جوانان و هنر امروز و دیروز به نام این چهره درخشان ثبت شده است.