نگارخانه های ممیز و خیال در موسسه فرهنگی هنری صبا میزبان نگینهایی درخشان از خلاقیت و خیال زنده نامان فرهنگستان هنر شد.
به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری صبا- وابسته به فرهنگستان هنر،نمایشگاه آثار اعضای جاوید فرهنگستان هنر، ساعت 18 عصر روز چهارشنبه 2 آبان با حضور دکتر اسماعیلی سرپرست فرهنگستان هنر، مدیران و شمار زیادی از هنرمندان و اهالی فرهنگ از جمله استاد فرشچیان،استاد امیرخانی،جلال شباهنگی، مجید مجیدی،داریوش مهرجویی،محمد احصایی و... در نگارخانه های ممیز و خیال به همراه نمایشگاهی از کارنامه انتشارات فرهنگستان هنر، طی 14 سال فعالیت مستمر در حوزه فرهنگ و هنرپژوهی در موسسه صبا گشایش یافت.
در نگارخانه ممیز که آغاز این نمایشگاه محسوب می شود آثار دو چهره نام آور از پیشگامان هنر معاصر ایران شامل6 اثر از زنده یاد استاد جواد حمیدی و 5 اثر از استاد مرتضی ممیز؛ چهره ماندگار و جریان ساز تاریخ گرافیک ایران در معرض دید علاقه مندان قرار گرفته است.
در ورود به نگارخانه خیال در صبا، از دو سو، آثار دو چهره جاودان دیگر در هنر نوگرای معاصر کشورمان به چشم می خورد.
زنده یاد استاد محمود جوادی پور با 5 اثر از نفیس ترین و ارزشمندترین آثار این هنرمند که متعلق به سالهای اخیر و نمایانگر آخرین دوره فعالیت اوست و از سوی دیگر زنده یاد منصوره حسینی با یک نقاشی طبیعت و 5 اثر از ترکیبهای انتزاعی این هنرمند که راه تازه ای در تلفیق خلاقه خط ایرانی با نقاشی و ایجاد ترکیب بندی مبتنی بر فضاسازی مفهومی و رویکرد تازه به فرم خط و قابلیتهای ترکیبی و انتزاعی آن گشوده دیده می شود.
در امتداد نگارخانه خیال، 6 اثر از مرحوم آیت الله مرتضی حسینی نجومی شامل: 5 خط نفیس از کتابتهای ثلث آن عالم صاحب ذوق و هنر و از استادان صاحب سبک و شیوه در خوشنویسی قرن حاضر و نیز یک اثر منحصر بفرد از نقاشی های ایشان- متعلق به 45 سال پیش- به معرض نمایش گذاشته شده است.
زنده یاد استاد علی اصغر شعرباف، عضو جاوید دیگر از خانواده «فرهنگستان هنر» است که با 5 اثر از طرحهای دستی نقوش مقرنس در این نمایشگاه حضور دارد.
همچنین 6 اثر از نقاشی های استاد صاحب نام نقاشی و پیکره سازی معاصر، زنده یاد استاد علی اکبر صنعتی شامل2 پرتره و 3 منظره از هنرآفرینیهای این چهره ماندگار هنری به نمایش گذاشته شده است.
آثار زنده یاد استاد باقر آیت الله زاده شیرازی چهره نام آشنای مرمت آثار تاریخی ایران با 5 عکس از فعالیتهای آن استاد فقید و 1 طرح- کروکی از نقشه های مرمت ایشان زینت بخش نمایشگاه است.
مرحوم استاد اکبر مختار تجویدی نیز با یک اثر قدیمی و بسیار ارزشمند از نقاشیهای خود به همراه6 اثر از چاپ های دستی استاد فقید کلاقه چی گنجینه؛ پدر چاپ باتیک و چاپ دستی در این نمایشگاه حاضر است.
زنده یاد استاد حسین لرزاده چهره ماندگار معماری سنتی ایران که تاریخ یکصد سال معماری این سرزمین با 13 اثر دیدنی و ارزنده که دههاسال فعالیت این پیر معماری ایران را جلوه می بخشد: از طرح های گره چینی و طرح مقرنس برای آموزش تا طرح آرامگاه حکیم طوس متعلق به سال 1313 شمسی و 2 اثر خوشنویسی که گستره ای متنوع از ظرافتهای ابداع و اندیشه را توامان در قاب نشانده است.
گفتنی است درحاشیه این نمایشگاه آثار، نمایشگاهی نیز از تمامی کتابهای انتشار یافته توسط فرهنگستان هنر در حوزه های وسیعی از فلسفه هنر، حکمت هنر، تاریخ و گنجینه های هنری ایران، معماری، ادبیات، شاهنامه نفیس شاه طهماسبی از نگینهای پر درخشش هنر ایرانی، مباحث نظری هنر ایران، شرق- هنر مدرن، و.... برای بازدید علاقمندان، مهیاست.